Een brief aan het Leven (en aan mezelf)

Een brief aan het Leven (en aan mezelf)

Liefste Vrouw in mij, liefste Water, liefste stroming van het Leven, 

Sorry dat ik zo ver weg van je ben geweest. Dat ik me opnieuw liet overtuigen door de illusie van controle, dat ik dacht dat ik het allemaal beter wist. Sorry dat ik me heb laten vangen door het web van leugens dat ons hier op aarde wordt wijsgemaakt. Sorry dat ik niet in jou geloofde, in ons. In mij. 

Sorry dat ik zo wantrouwig tegenover jou was geworden, en dat ik daardoor mijn connectie met jou heb toegesnoerd. Dat ik me heb afgesloten van al wat je mij kan laten voelen, alles wat je mij wil tonen. Het genot van versgemaakte muesli, de hemelse klanken van een Koshi, de hypnotiserende kleur van vuur. Het ging aan mij voorbij door te denken dat ik overal moest zijn en allerlei to-do lijstjes moest afvinken. Het ging aan mij voorbij omdat ik controle moest behouden over elk klein detail dat in mijn leven gebeurde, en omdat alles in lijn moest zijn met mijn ambitie, met het behalen van dagelijkse doelen, maandelijkse doelen, persoonlijke doelen, ontwikkelingsdoelen. Ik was zo verdronken in het verhaal dat zich in mijn hoofd afspeelde dat ik vergat waar het echt om draaide: jou. De stroming van het Leven. Mijn vrouwelijke natuur om in overgave te zakken en het Leven te zien als een Dans die ik màg dansen. Een Dans dat mij geschonken wordt vanuit gratie, vanuit Liefde, en waar ik alleen maar in kan zakken wanneer ik durf los te laten. Wanneer ik durf te vertrouwen en mijn blik verander van mezelf naar het geheel.

Dan zie ik hoe alles samenwerkt als één goddelijk spel waarin elk windvlaag, elke persoon die ik tegenkom, elk liedje dat speelt, elke ingeving die ik krijg een speler is die me begeleidt op mijn pad. Dan zie ik hoe alles betekenisvol is en dat het niet draait om weten hoe alles werkt of weten waar je naartoe gaat, maar dat het gaat om alles wat nù aanwezig is. Wat er nù door je heen wil stromen. Los van waar je naartoe moet, los van wie je denkt dat je moet zijn, los van wie je dacht te zijn, los van wat zogezegd goed of fout, gezond of ongezond, logisch of onlogisch is. Als je durft te luisteren naar dat wat nù aanwezig is, dan vallen al die kaders en tegenstellingen weg. Dan is er alleen het Leven dat wil stromen en jij die de stroming toelaat. Het is in die stroming dat onze vreugde zit, onze onschuld, onze natuur, onze speelsheid, onze creativiteit, onze vrijheid. Het is in het toelaten van die stroming dat onze ware aard zich als vanzelf toont, en dat het duidelijk wordt welke unieke rol jij mag innemen als expressie van het geheel, namelijk: gewoon als jezelf. Gewoon als jouw heerlijke, natuurlijke, prachtige zelf. 

Je hoeft niemand anders te willen zijn, je hoeft niet op zoek te gaan naar jouw pad of het pad van anderen proberen te volgen. Jij bent al op je pad. Je dient het je gewoon te herinneren. Alles wat jij doet, alles wie je bent, alles wat natuurlijk bij jou opkomt en de dingen die voor jou een medicijn vormen, dat is wat jij hier te brengen hebt. Dat is het enige wat jij hier dient te doen: de unieke vorm van jezelf hier tot uitdrukking brengen. En dat doe je al, dat gaat moeiteloos. Dat zijn de dingen die je doet die vanzelfsprekend zijn en vanzelf gaan. Van-zelf. Deze dingen zijn van je-Zelf. Jouw unieke expressie van het 'Zelf' in dit goddelijk geheel. 

Liefste stroming, liefste Dans, liefste wijze en krachtige Vrouw in mezelf, breng me steeds terug naar deze realisatie. Dat het Leven niet gemaakt is om doelen te behalen maar om geleefd te worden. Om gevoeld te worden, ervaren te worden, geproefd te worden, gedanst te worden, gezongen te worden, om mee aanwezig te zijn en nooit in twijfel te trekken. Het Leven weet altijd beter en heeft manieren om te werken die voorbij onze mentale capaciteit gaan. Laat me dus steeds loskomen van de zandkastelen die ik opbouw in mijn hoofd en breng me terug naar de essentie, naar mijn essentie: Leven en één worden met die Dans van het Leven.

Aho! 

Als je graag mee leert dansen op het ritme van het Leven en je wil graag ondersteund worden in het aankijken van dat wat jou daarin tegenhoudt, kan je steeds terecht bij mij voor een individueel traject. Meer daarover lees je hier of je kan ook altijd in contact komen via het contactformulier.