Liefdevolle blikken

Liefdevolle blikken
Ik ben de laatste twee weken voor het eerst sinds lange tijd weer super enthousiast over de 1:1 sessies die ik geef. Tot voor kort hield ik die sessies wat af omdat het mij gewoon iets te heftig was. Meestal voelde ik al de angst, frustratie, boosheid of ‘vastheid’ van de persoon die kwam al uren of zelfs dagen op voorhand van de sessie. Dan had ik het gevoel dat dat het gewoon niet waard was.
 
Bovendien hou ik echt suuuper hard van het begeleiden van groepen. Ik ben Leeuw 🦁 en die begeleidende rol die ik kan spelen in groepen staat gewoon letterlijk in de sterren geschreven haha. Als ik voor een groep sta dan floreer ik gewoon, dan voel ik me op mijn plek - de plek waar ik iets kan betekenen voor anderen. Ik ga echt helemaal ON FIRE van die groepsenergie en vind het zalig om te zien en te voelen hoe die groep perfect in elkaar past, alsof elke persoon in de groep zowel een slot als een sleutel is voor iemand anders in die groep! Allemaal stukjes van een kosmische puzzel.✨
 
Maar de laatste 2 weken zijn er dus weer wat meer aanvragen voor 1:1 sessies (een verbindingssessie noem ik dat) en die zijn gewoon zó leuk, zó diepgaand. De connectie met deze personen is echt magisch. En ik zie nu ook hoe die 1:1 sessies op sommige momenten meer kunnen brengen voor een persoon dan enkel een groepssessie. Soms heb je namelijk die individuele aandacht nodig, en verlang je gewoon om gehoord en gezien te worden tot diep in je kern. Om te kunnen vertellen en te voelen hoe er echt geluisterd wordt, om te voelen hoe iemand klaar staat voor jou en dat je het dus niet alleen hoeft te doen.
 
Terwijl ik dit nu schrijf voel ik ook wel dat die 1:1 sessies een hele grote spiegel vormen, dus dat je daar als begeleider/coach ook gewoon klaar voor moet zijn. Dat je bereid moet zijn om echt te kunnen kijken. En dat betekent ook dat je bereid bent om naar jezelf te kijken, echt heel diep. En dat wat je ziet geaccepteerd, vergeven, en geliefd kan worden. Want het is DIE blik waar we het meest van al naar verlangen, en hoe heerlijk is het als ik in een sessie die blik kan geven aan jou? Dat ik jou kan zien en jou kan raken, net daar waar het nodig is.
 
Hoe liefdevol is dat? ❤️