Expansie en je Hart volgen

Expansie en je Hart volgen

Ik schrijf je graag vanuit mijn open, zachte hart. Het hart van de vrouwelijke energie dat zo kan genieten van dansen, zingen, creëren, spelen, vrijen en meewiegen met de wind. Ik schrijf je vanuit een plek van overgave om je uit te nodigen hetzelfde te doen. Om te kiezen om dit momentje voor jezelf te nemen. Om te vertragen. Om te zingen wanneer je het voelt. Om alles even op pauze te zetten wanneer de natuur je roept. Om te dansen met de bomen en de blaadjes en de regen op je gezicht te voelen wanneer de druppels uit de wolken ontsnappen.

We willen zo graag dat leven in verbinding ervaren, maar zo vaak zijn we niet bereid om te doen wat daarvoor nodig is. We willen het hart wel volgen, maar durven het niet. Want wat als alles dan in elkaar valt? Wat als ik niet genoeg verdien, wat als ik mijn vrienden verlies, wat als ik ontslagen word, wat als mensen mij veroordelen, wat als ik afgewezen word, wat als wat als wat als...

Maar wat als loslaten en overgave het antwoord zijn om die visie te realiseren die al een tijd lang in je leeft? Wat als de angst die je tegenhoudt om te springen geen boodschap is om in je comfortzone te blijven, maar net een richtingaanwijzer om te tonen waar je potentieel ligt?

Wat als je zou kiezen om volledig in dat vertrouwen te stappen, ook al is het voor een moment. Een dag. Een week. Wat als je de ogen kon sluiten voor deze materiële wereld en gewoon je hart zou volgen. Waar zou dat je naartoe leiden? 

En wat is er nodig om dit toe te kunnen laten? 

Ik ben zelf steeds meer aan het groeien in hoe ik vanuit zachtheid en vertrouwen naar die weerstand en schaduwen kan gaan. Om bewust aan te leunen tegen die grens van mijn comfortzone en de expansie van mijn hart en ziel. In het begin was dat heel spannend - want ik hou van het Licht. Ik zou pas naar de schaduwen gaan wanneer ik echt geen andere keuze heb, en tegen dan zijn ze inderdaad heel groot en angstaanjagend. Dan voelt het als een hele donkere storm waar ik door moet en dan wordt mijn idee bevestigd dat ik die liever wil ontwijken. 

Maar sinds mijn relatie Michaël - die enorme fan is van het pad "go through the darkness" - heb ik moeten leren om die duisternis anders te bekijken. Ik heb moeten leren hoe het enorm bekrachtigend kan zijn om zelf te kiezen die schaduwen aan te kijken, en om te beseffen dat dit je helpt om meer ruimte te creëren voor jouw Licht. Dit heeft mijn relatie met mijn eigen schaduwen zo veel liefdevoller gemaakt. Wanneer ik nu een stuk tegen kom dat me beangstigd, dat weerstand oproept, en dat me laat sluiten, weet ik dat er aan de andere kant iets enorm mooi ligt. Iets dat expansie, openheid en liefde zal brengen. En met dat vertrouwen de schaduwen ingaan, creëert een totaal andere ervaring van die duisternis. 

Het vertrouwen waarover ik spreek om dat Hart te durven volgen en door de schaduwen te gaan, is iets dat ik zelf steeds dieper aan het cultiveren ben. Voor mij steunt dit vertrouwen op twee elementen. Ten eerste: mijn perspectief op de schaduwen en het besef dat ze mij naar mijn Licht duwen, in plaats van ervan weg. Wanneer ik de schaduwen anders kan beschouwen, verandert mijn ervaring al (dit is wat ik hierboven heb uitgelegd). Ten tweede steunt dit vertrouwen op de connectie met mijn eigen basis, mijn eigen krachtcentrum. Dit is mijn innerlijke mannelijke energie - de energie die mij standvastig maakt en die mij wortels in de grond geeft wanneer de storm van de schaduwen over mij heen raast.  

Het is de mannelijke energie die niet enkel nodig is om gegrond door onze emotionele chaos te gaan, maar ook om voller te openen naar ons zachte, vrouwelijke hart van overgave. Het is in het cultiveren van het diepe vertrouwen van "ik kan altijd terug keren naar mezelf" dat je kan toestaan om laag na laag te openen, los te laten en te sterven in overgave aan wie je werkelijk bent. De mannelijke energie is de veiligheid in onszelf, en zonder veiligheid kan er geen openheid of expansie zijn.

Het is dus ook deze mannelijke energie die kan zorgen voor de expansie uit je comfortzone. De daadkracht om die visie van jouw Hart te volgen. De vrouwelijke energie Weet en Voelt, de mannelijke energie Doet. Hij drukt op pauze, boekt dat vliegticket, geeft het ontslag, gaat dat gesprek aan, probeert iets nieuws, en maakt die beslissing om iets te veranderen. Dat is allemaal die innerlijke mannelijke energie... En die is beschikbaar voor elk van ons! Het is hij die de visie die we doorkrijgen in het Hart tot manifestatie kan brengen op deze aarde.

Veel vrouwen zijn echter afgesneden van hun innerlijke mannelijke energie omdat hier enorm veel trauma op zit. En dat is ook niet verbazend - kijk maar naar alles wat de mannelijke energie ons heeft 'aangedaan' de afgelopen eeuwen. Dan is het normaal dat er wantrouwen en disconnectie is... (meer over deze vrouwelijke wonde vind je hier). Maar om als vrouw de verbinding met ons hart te helen, vanuit kracht in overgave te zakken, onze intuïtie te volgen en onze visie hier op aarde te realiseren, is de connectie met de innerlijke mannelijke energie nodig.

Het evenwicht in onszelf dient hersteld te worden - en van daaruit kan jij jezelf én jouw fantastische visie hier neerzetten.

x Manon-Celine

P.S. Benieuwd naar hoe je die connectie met je mannelijke energie aangaat? Op vrijdag 10/6 geef ik een online Masterclass over dit thema. De Masterclass is een combinatie van kennis, inzichten, tools en een begeleide innerlijke reis. Wat kan je verwachten?

  • kennis over de dans tussen mannelijke & vrouwelijke energie
  • inzichten rond pijnpunten in die connectie met het mannelijke
  • tools om met je eigen mannelijke energie te verbinden
  • een begeleide innerlijke reis om je mannelijke energie te ontmoeten

Deze Masterclass is ideaal als je meer wil leren over die dans van polariteit die zowel in jezelf speelt als in de relatie waar je in zit (of die je wil aantrekken). Het is in mijn ogen basiskennis voor elke vrouw die haar connectie met haar gevoel, haar magnetisme, haar ontvankelijkheid en haar mogelijkheid tot overgave wil versterken. Het is dankzij mijn eigen reis in het verbinden met de mannelijke en vrouwelijke energie, dat ik dit nu kan schrijven vanuit mijn zachte open hart, dat ik de partner heb aangetrokken waar ik alleen maar van kon dromen, en dat ik steeds meer het potentieel kan belichamen dat in me zit.  

Inschrijven voor de Masterclass kan hier. Indien je graag individueel begeleid wordt in je connectie met je vrouwelijke energie en het opnieuw thuiskomen in je lichaam, je stem en je innerlijke wijsheid, kan je hier een kennismakingsgesprek aanvragen.