De Ontvangende Vrouw

 

Klik hier als je op de hoogte wil blijven van de nieuwe data voor dit traject  

Welkom mooie vrouw! Wat fijn dat de Ontvangende Vrouw jouw aandacht getrokken heeft. In dit traject draait het allemaal rond de mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf: hoe kunnen we deze energieën leren kennen, ervaren en belichamen, en welke schaduwkanten zijn er aanwezig die ons tegenhouden om voluit in onze goddelijke vrouwelijke kracht te staan. 

De kennis over mannelijke & vrouwelijke energie is de kennis over de dans van dit aardse leven als licht in een lichaam. Iedereen draagt beide energieën in zich, en overal waar je kijkt, bij alles wat je creëert, elke dynamiek waar je in terecht komt of elk proces dat je doormaakt is doordrongen van deze twee energieën. Licht & donker, energie & materie, inspiratie & manifestatie, geven & ontvangen, beweging & stilte, kracht & zachtheid. Het zijn allemaal vormen en onderdelen van die mannelijke en vrouwelijke energie, en wie begrijpt hoe deze energieën werken, bezit een krachtige tool om dit Leven, jezelf en de relatie met de ander te transformeren.

Naast het leren begrijpen hoe de mannelijke & vrouwelijke energie in jezelf en in de wereld rondom jou werkt, ligt de focus bij de Ontvangende Vrouw ook op het helen van de vrouwelijke wonde. De vrouwelijke energie heeft namelijk een zeer specifieke wonde die voor veel vrouwen de drijfveer vormt achter een heleboel negatieve patronen in relatie tot het mannelijke. Dit is de wonde van moeilijk grenzen te kunnen aangeven, van jezelf 'te veel' te voelen in je emoties, van jezelf te verliezen in de ander, van wantrouwen naar je gevoel en intuïtie, en van niet te durven staan voor wat jij eigenlijk verlangt. Het helen van deze wonde gebeurt door opnieuw te verbinden met het krachtcentrum in onze buik: de plek waar onze mannelijke energie wacht om zijn kracht, veiligheid en geborgenheid te delen met ons. Het is deze connectie met onze eigen mannelijke energie die een krachtige gronding geeft in onszelf om met meer magnetisme, openheid en vertrouwen in het Leven te staan

Voor wie is dit traject bedoeld?

Dit traject is voor vrouwen die… 

 • Meer willen leren over de dans tussen het mannelijke en het vrouwelijke en de schatten aan wijsheid die hierin liggen.
 • Klaar zijn om bepaalde patronen aan te kijken die hun tegenhouden in hun kracht en zelfwaarde.
 • Dieper in vertrouwen en overgave aan het goddelijke (in zichzelf) willen zakken.
 • Bereid zijn om hun vrouwelijke (en mannelijke) energie op een heel ander niveau te belichamen. 
 • Hun patronen en connectie met het mannelijke willen omvormen naar voedende en vervullende relaties.
 • Meer willen leren over co-creatie met de ziel/het goddelijke.

Wat mag je verwachten?

Tijdens dit traject zal je leren:

 • hoe de mannelijke & vrouwelijke energie uitingen vinden in deze wereld, in jezelf en in je relaties.
 • wat de wondes en schaduwkanten zijn van de mannelijke & vrouwelijke energie en hoe ze aanwezig zijn bij jou.
 • hoe je deze wondes kan helen in jezelf. 
 • hoe je dieper kan verbinden met je eigen mannelijke en vrouwelijke energie. 
 • hoe je deze twee energieën kan inzetten om transformatie te brengen in je relaties of de partners die je aantrekt.
 • hoe je de dans tussen het mannelijke en vrouwelijke kan gebruiken als kader voor spirituele groei en connectie met het goddelijke.

Om dit te faciliteren bestaat het traject van De Ontvangende Vrouw uit twee verschillende luiken: embodiment weekends en online sessies met groepscoaching & teachings. Meer hierover lees je bij 'Hoe ziet het traject eruit'.

Hoe ziet het traject eruit?

De Ontvangende Vrouw bestaat uit 3 embodiment weekends en 6 online groepscoachings 

Tijdens de embodiment weekends draait het vooral om het brengen van heling en openheid op verschillende lagen. Het eerste weekend draait om de vrouwelijke energie, het tweede weekend om de mannelijke energie, en in het derde weekend vormen we een unie tussen beiden – de één kan immers nooit bestaan of in balans zijn zonder de ander.

Tijdens de online sessies is er ruimte om te delen waar elke vrouw staat in haar proces en geef ik extra teachings mee over de mannelijke en vrouwelijke energie. Daarnaast zullen er in de online sessies ook vaak journaling oefeningen of innerlijke reizen zijn om verdieping en inzichten te brengen.

Meer info over de data en prijzen van het traject vind je onderaan bij 'Praktisch'.

De Embodiment Weekends

De weekends zijn zo ingericht dat ze je meenemen om telkens een laag dieper te zakken in de vrouwelijke of mannelijke energie. In het eerste weekend verbinden we met de vrouwelijke energie: hoe voelt zij, welke vormen heeft zij, wat zijn haar tendensen, haar krachten, en wat betekent het vrouw-zijn voor jou? Je leert meer over wat haar rol is in die dans met het mannelijke én hoe zij in connectie gaat met het goddelijke. 

In het tweede weekend draait het allemaal om de mannelijke energie. Hoe ziet deze energie eruit in ons als vrouwen, hoe beïnvloedt dit onze patronen met mannen, en wat kan deze energie betekenen voor onze vrouwelijke energie? Tijdens dit weekend zal er ook extra ondersteuning zijn van een prachtige man die mij bijstaat in het uitleggen van de oefeningen en die zorgt voor de fysieke aanwezigheid van het mannelijke. 

Het derde weekend zal het 'huwelijk' zijn tussen deze twee energieën: het samenbrengen van het mannelijke en vrouwelijke in onszelf. In dit weekend integreren we wat er de afgelopen weken geopend is, en laten we onze kracht en unieke zelf (= het mannelijke) één worden met onze intuïtieve wijsheid en verbinding met het goddelijke (= het vrouwelijke).

Welke soort oefeningen mag je verwachten?

 • begeleide innerlijke reizen waarin we gaan communiceren met deze stukken in onszelf 
 • embodiment practices om de wijsom de wijsheid van het lichaam te laten spreken (denk aan intuïtieve dans, het gebruiken van de stem, beweging als manier om tot inzicht te komen)
 • transformerende meditaties om deze energieën te voelen bewegen in het lichaam
 • opstellingsoefeningen per twee of in groep om krachtige spiegels te tonen 
 • embodied healing journeys waarbij meditatie, muziek/stem en beweging gecombineerd worden om heling te brengen op verschillende lagen
 • intuïtieve creativiteit om nieuwe inzichten te verankeren (denk aan tekenen & schilderen) 

De online groepscoaching

Tijdens de weekends zal er heel wat geopend worden in de connectie met jezelf en de online groepssessies dienen om ruimte te geven aan deze persoonlijke processen. In een online groepscoaching is telkens ruimte voor 2 of 3 vrouwen om te delen waar ze staan in hun proces en om individuele coaching te ontvangen. Welke vrouwen aan bod komt tijdens de sessies zal als vanzelf duidelijk worden. Vaak zal je merken dat het proces van één vrouw gelijk loopt met het proces van de groep, op die manier is de individuele coaching ook relevant en inzichtelijk voor de andere vrouwen. 

Daarnaast zal ik in de online sessies ook nog teachings meegeven of innerlijke reizen begeleiden, afhankelijk van wat er nodig is en wat er leeft in de groep. Deze teachings kunnen gaan over het verbinden met hartsverlangens, patronen in relaties, co-creëren met de ziel, de innerlijke familie, de kracht van overgave, openheid van het hart, connectie met het goddelijke, de intuïtieve wijsheid, het wantrouwen tussen mannen en vrouwen, ... 

Welke coaching komt er aan bod?

 • begeleide innerlijke reizen
 • journaling oefeningen 
 • zelfreflectie-oefeningen om thuis te doen 
 • teachings over mannelijke & vrouwelijke energie 

Praktisch

In 2022 start het traject in mei en in het najaar. Deze data moeten nog worden vastgelegd. 

Prijs voor het hele traject van De Ontvangende Vrouw in mei 2022:

 • Inschrijven voor 31 maart: €1222 (incl. btw)
 • Inschrijven na 31 maart: €1444 (incl. btw)

   Wat zit er in deze prijs:

   • 6 embodiment dagen waar we via het lichaam, innerlijke reizen en de kracht van de groep diepgaande heling brengen in onze vrouwelijke energie
   • 6 heerlijke veganistische lunches bereid met liefde
   • 6 groepscoachings van 2u vol teachings & practices om te verbinden met je mannelijke en vrouwelijke energie
   • mogelijkheid tot individuele coaching tijdens de online sessies 
   • een online community waar je doorheen het traject ondersteuning krijgt van mij en van de groep 

   Wil je graag al eens proeven van het traject van De Ontvangende Vrouw? Download dan de online Masterclass of ga in verbinding met je vrouwelijke energie via deze begeleide innerlijke reis.

   x Manon-Celine

   vrouwelijke energie